Çiğdem ÖZKAN AYGÜN (Öğr. Gör. Dr.)

coaİlk lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde almış ve MBA eğitiminden sonra sanat tarihi ve arkeoloji alanlarına yönlenmiştir. Nautical Archaeology Society tarafından verilen su altı arkeolojisi eğitimlerini almıştır.  İtalyan Dış İşleri Bakanlığı Bursu’nu üst üste beş sene kazanarak ve Associazzione Palatino Vakfı desteğiyle doktorasını Roma I – La Sapienza Üniversitesi Ortaçağ Arkeolojisi Bölümü’nde tamamlamıştır. Doktora sırasında ayrıca Getty Vakfı, Associazione Mare Nostrum ve AKMED (Akdeniz Medeniyetleri Derneği) aldığı burslarla Isola Palmaria'da sualtı arkeolojisi eğitimi almış, Bizans batıkları konusunda araştırma yapmış ve mimari eser restorasyonu konusunda sertifika programına katılmıştır.  Yine bu dönemde özel yetenek sınavıyla kabul edildiği Scuola Arti Ornamentali’de yağlı boya tablo restorasyonu eğitimi almış ve ICR’de (Istituto Centrale per il Restauro) dersler almıştır. PADI Advanced Open Water ve CMAS Underwater Archaeology brövelerine sahiptir.

İtalya’daki eğitimlerini tamamladıktan sonra Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim görevliliğine devam etmiştir ve 2005 yılından itibaren İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Lisans programında derslerini vermeye devam etmektedir.
Verdiği Dersler:

SNT 104E Mythology and Art