Aylin AKARVARDAR

1990 yılında Çizgi Güzel Sanatlar kursun da stilistlik eğitimini bitirdi. 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları, Çini ve Çini Onarımı Ana Sanat Dalı, Halı-Kilim ve Kumaş Tasarımı Yardımcı Sanat Dalı Bölümünde lisans eğitimini aldı.

1995 de ‘ XX. Yüzyıl Resim Sanatında Figür ve Portreye Yaklaşım ’ teziyle, yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Görsel ve Çevresel Sanatlar Sanat Dalı’n da tamamladı.

Dünyadaki süregelen  moda akımlarını, fuarları ve seminerleri  takip ederek, koleksiyonun temalarını çıkardıktan sonra, satımlı olması gözetilerek, günün moda çizgisine ve firmanın müşteri kitlesi doğrultusunda, koleksiyonu ve onu destekleyen aksesuar tasarımlarını, bilgisayar ortamında hazırlayıp kumaş, iplik, yıkama ile birleştirerek, hayata geçiren Akarvardar, bir numunenin kağıtta çizilerek yaratılmasından seri üretime geçene kadar ki tüm aşamalarını oluşturarak, markalaşma sürecini yaratmaktadır.

1994 senesinden itibaren tekstil sektöründe ‘tasarımcı’ olarak çeşitli firmalar da çalışmıştır. Halen ’Makrom Tekstil’ firmasında tasarımcı olarak çalışmakta olan Aylin Akarvardar, İstanbul Teknik Üniversitesi, Güzel Sanatlar Bölümün de 2009 senesinden itibaren SNT 111 Moda Tasarımı ve Sanat dersi vermektedir.

E-posta: aylinart@hotmail.com