Giorgio CAIONE

Giorgio_Portrait_Square Giorgio Caione (1981) , İstanbul’da yaşayan İtalyan kökenli bağımsız küratör, fotoğrafçı ve eğitimci. Masterını , Brera Academy of Fine Arts’da (Milano) Modern Sanatta İletişim ve Organizasyon üzerine tamamladı. Lisans eğitimini University of Eastern Piedmont’da (Vercelli) Study and Management of Cultural Heritage üzerine tamamladı. 2007’den beri Avrupa ve Türkiye’de yer alan müzeler,enstitüler ve sanat kuruluşlarında çalışmalarına devam etmektedir. Eğitim ve mesleki hayatında 15 yıldan beri fotoğraf sanatını kullanmaktadır. 2014 yılında Türkiye’ye taşındıktan sonra, fotoğraf üzerine sanatsal çalışmalarda bulundu ve kendini fotoğraf dersleri vermek ve sanat,fotoğraf,dizayn,mimarlık üzerine atölyeler düzenlemeye adadı.

Giorgio Caione (1981) is an Italian freelance curator, photographer and educator based in Istanbul. He obtained his MA in “Communication and Organization for Contemporary Art” at Brera Academy of Fine Arts, Milan. He obtained his BA in “Study and Management of Cultural Heritage” at University of Eastern Piedmont, Vercelli. Since 2007 he’s been working with museums, institutions and art associations in Europe and Turkey. He’s been using photography for more than 15 years in his studies and profession. After he moved to Turkey in 2014 he concentrated on his photographic artistic production, devoting himself to teaching photography classes and organizing workshops about art, photography, design, architecture.

Verdiği Dersler/ Taught Courses :

SNT 102 Fotoğraf