Kubilay ÖNAL

1982 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde lisansını, 1985 yılında İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Şehircilik Bilim Dalı kapsamında yüksek lisansını bitirdi. Prof. Dr. Gündüz Atalık danışmanlığında hazırladığı tez başlığı: “Gecekondu Alanlarının Kentle Bütünleşme Sürecinde Hürriyet Mahallesi Üzerine Bazı Gözlemler”. 1987 yılında Türkiye Anıt ve Çevre Koruma Vakfı’nda (TAÇ), Prof. Dr. Sümer Gürel, Kayhan Bakan ile birlikte İstanbul Karasurları Çevre Düzenleme ve Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu ile birlikte Assos-Çanakkale, Köy Çevre Düzenleme çalışmalarını hazırladı. 1989-2004 yılları arasında T. Emlak Bankası Genel Müdürlüğünde mimar-plancı olarak değişik projelerde çalıştı. 2004 yılından itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, 2014 yılından itibaren Güzel Sanatlar Bölümünde görev yapmaktadır. Mimarlık Vakfı Enstitüsü Yönetim Kurulu, Mimarlar Odası İstanbul BK Şubesi Eğitim ve Kültür Araştırmaları MBÇK Yürütme Kurulu, Mimar,ist Dergisi Yayın Kurulu üyesidir.

Verdiği Dersler:

SNT 211 İstanbul: Tarih, Sanat Ve Toplum