Sait ADALI

1950´de İstanbul´da doğdu. 1971´de Vefa Lisesini bitirdi ve D.G.S.A Yüksek Heykel Bölümüne girdi. "Hüseyin Gezer Modelaj Atölyesi´nde öğrenim görmeye başladı.  Ali Teoman Germaner, Namık Denizhan, Tamer Başoğlu uygulama Atölye´lerinde çalıştı. İki sene Devrim Erbil´in özel seramik atölyesinde bulundu. Öğrencilik yıllarında birçok karma heykel sergileri ve yarışmalarına katıldı. Cumhuriyetin 50.yılı maket yarışmasında 2.lik ödülünü aldı. 1974´te İtalya´da heykel sanatını inceledi. 1977´de Şadi Çalık´tan diploma eskizinden birincilik alarak mezun oldu. Atatürk Köşeleri ve Rölyefler çalışmaya başladı. Türkiye´nin dört bir tarafına dağıtılan "Kurtuluş Savaşı" adlı panolara imzasını attı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Dekanlık yapmış on bir Profesörün büstlerini yaptı. SNT 101 Heykel Sanatına Bakış ve SNT 108 Seramik derslerini vermektedir.

İletişim Bilgileri:

E-posta: