215

ETKİNLİKLER

 

10
Eki 2019
meta-morfoz 'Emtia'nın Dönüşümü 14.10 - 08.11.2019

İstanbul Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nün düzenlediği ve 16. İstanbul Bienali paralel etkinliklerinden biri olan ‘meta-morfoz ‘Emtia’nın Dönüşümü’ sergisi, İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde sanatseverlerle buluşuyor. İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Bienali’nin 16.’sı bu yıl ‘Yedinci Kıta’ adıyla Nicolas Bourriaud küratörlüğünde gerçekleştiriliyor. Başlığını, okyanuslarda yüzen devasa atık yığınına bilim çevrelerinin verdiği isimden alan bienal, insanların sebep olduğu doğal veya kültürel atıklara antropoloji veya arkeolojinin araçlarıyla bakan güncel sanat çalışmalarına yer vererek sanat ve ekoloji arasındaki ilişkiyi de tartışmaya açmayı hedefliyor. Bienal şehrin üç farklı mekânında izleyiciler ile buluşurken İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü de bu sanatsal atmosfere aynı temayı paylaşan bir paralel etkinlik ile katkı sağlamayı amaçlamakta. ‘meta-morfoz ‘Emtia’nın Dönüşümü’ adını taşıyan etkinlik farklı disiplinlerden 19 sanatçının katılımıyla düzenlenen sergiyi ve Taşkışla Kampüsü’nün çeşitli mekânlarında gerçekleştirilecek olan performansları izleyiciyle buluşturuyor.
 
Resim, heykel, seramik, performans, yerleştirme gibi birçok farklı disiplinden gelen 19 sanatçı, her biri bu serginin teması çerçevesinde özel olarak üretilmiş olan 19 eseri izleyiciyle buluşturuyor. Katılımcı sanatçılar: Aylin Akarvardar, Ferhan Gözgü Çelik, Eylül Doğruel, Damla Duru, Selçuk Fergökçe, Pınar Genç, Mehmet Güler, Güngör Güner, Desen Halıçınarlı, Oğuz Haşlakoğlu, Hulki Korkut İlhan, Zeynep İşler, Aynur Karakaş Karaağaç, Ali Ersan Karadeniz, Ahmet Keskin, Hülya Küpçüoğlu, Murat Özen, Meliha Sözeri, Ridade Tuncel.
 
14 Ekim 2019 Pazartesi saat 18:30’da yapılacak olan açılış kokteyli ile başlayacak olan metamorfoz ‘Emtia’nın Dönüşümü sergisi, 8 Kasım’a kadar İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.
 
Sergi kataloğunu indirmek için tıklayınız.

poster