Mine ÇAĞLAR DİKBAŞ

Kültür ve Sanat Yönetimi alanında sergi küratörlüğü ve koordinatörlüğü, kongre, kültürel ve sanatsal faaliyetler mekânsal düzenlemeler ve yayın editörlüğü gibi çalışmalar yapan Mine Çağlar Dikbaş, Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi Bölümü’nde tamamladı.

KKTC International American University’de mimarlık ve sanat tarihi, tasarım tarihi ve iç mimarlık konularında dersler verdi. Antik A.Ş. Antik Dekor Dergisi editörlüğünü yaptı. Doğuş Holding’e ait Körfezbank için Maçka Palas binasında Müze-sergi olarak tasarlanan” Maçka Palas’ta Bir Şair-Abdülhak Hamit Tarhan” sergisinin küratörlüğünü yaptı. Kurumun kültür sanat yöneticiliğini üstlendi. Osmanlı İmparatorluğu’nun 700.yılı çalışmaları sırasında düzenlenen kongre ve kültürel etkinlikler bünyesinde Günseli Kato’nun sergi küratörlüğünü gerçekleştirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 225.Yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde danışma kurulu üyeliği ve sergi koordinatörlüğü çalışmalarında bulundu ve İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi yöneticiliğini yaptı, kültür ve sanat danışmanı olarak görev aldı. I. Uluslararası Lolipopfest Çocuk Müzik Festivali direktörlüğünü yaptı. Kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürdüğü KALİMED Derneği bünyesinde Mahmut Muhtar Paşa Köşkü Kültür Evi oluşum projeleri çerçevesinde çalışmalarına ve Kadıköy Müzesi Yürütme Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Antik A.Ş. bünyesinde antika, kültür ve sanat eğitim programları koordinatörü olarak görev yaptı. Technobee Proje Geliştirme Yönetim Danışmanlık Eğitim Hizmetleri’nde “Kültür ve Sanat Projeleri Direktörü” olarak çalıştı. TCDD Haydarpaşa Garı Rölöve, Restorasyon Projesi’nin Proje Yönetimi ve danışmanlığı projesinde İdari Koordinatör olarak görev aldı. Kültür Bakanlığı ve Yunan Konsolosluğu işbirliğinde hazırlanan “İstanbullu Rum Ressamlar” sergisinin danışmanlığını yaptı. İTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak dersler verdi. Halen kültür- sanat seminerleri düzenlemekte Pera Ensemble’nin Türkiye için sanat ve kültür projeleri yönetimini yapmaktadır. İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Lisans programında SNT 211 İstanbul:Tarih,Sanat ve Toplumdersini vermektedir.

E-posta: minecaglardikbas@gmail.com